TENNISVERENIGING T´77 
/

 

 

KNLTB VOORJAARSCOMPETITIE

Geef je nu op voor de KNLTB Voorjaarscompetitie


De najaarscompetitie is al weer voorbij of de Voorjaarscompetitie 2019 dient zlch al weer aan. Heb je interesse om aan een van de competitiesoorten deel te nemen meldt dit dan bij de TC van T'77 te weten per e-mail (tc@t77urk.nl)

Bij opgave dien je je wel te realiseren dat je altijd meer spelers nodig hebt dan er per speeldag nodig zijn in een competitiesoort. Dit ivm  blessures, ziekte etc.

Aanmeldingen gaarne uiterlijk eind December, aangezien opgave aan de KNLTB begin januari dient plaats te vinden.

Mocht je eerst meer willen weten over de diverse competitiesoorten, - regels en -speeldagen?
Schroom dan niet om even contact op te nemen met een van onze competitieleiders (VCL); te weten Pieter Molenaar (0612904495) of Jan Strijker (06-1281575)NIEUW! ZOMERAVONDCOMPETITIE

Vind jij zeven speeldagen tijdens de Voorjaarscompetitie veel te weinig en wil je vaker competitie spelen? Of wil je heel graag competitie spelen, maar is dat voor jou in het weekend niet mogelijk? Dan biedt de Zomeravondcompetitie uitkomst! De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie waarin je op zeven woensdagavonden in mei en juni je wedstrijden speelt. Deze competitie werd afgelopen voorjaar voor het eerst georganiseerd en was met meer dan 900 deelnemende teams een groot succes!

Wat houdt de Zomeravondcompetitie in?

  • De Zomeravondcompetitie is toegankelijk voor alle tennisleden van 17 jaar en ouder en voor alle speelsterktes;
  • Per avond worden vier dubbelpartijen gespeeld;
  • Je speelt in een team van minimaal vier spelers en de wedstrijden kunnen variëren van vier herendubbels tot vier damesdubbels of een samenstelling van een herendubbel, een damesdubbel en twee gemengddubbels;
  • Er wordt compact gespeeld, dit betekent een wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten (2 punten verschil) in plaats van een derde set en bij 40-40 direct een winnend punt;
  • Aan deze competitie mag je gewoon deelnemen naast de reguliere competitie!


Elke club kiest zelf of het teams inschrijft voor de Zomeravondcompetitie. Informeer bij de Verenigingscompetitieleider (VCL) of het bestuur van je club of dat het geval is. Zorg wel dat je op tijd je interesse kenbaar maakt, want clubs kunnen nog tot 12 februari teams voor deze competitie aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.knltb.nl/zomeravond.


DOE JIJ MEE MET DE 8&9 COMPETITIE?

Tennis is een geweldige sport en wordt alleen maar leuker als je ook regelmatig wedstrijden speelt. Als je nog maar net bent begonnen met tennis of al een aantal jaren op de baan staat, maar geen competitietennis speelt, kan de stap om je in te schrijven voor de competitie echter best groot zijn. Of misschien heb je in het verleden wel competitie gespeeld, ben je nog steeds gek op tennis, maar vind je de stap om je weer met anderen te meten in echte wedstrijden, best groot.  Ook dan is de 8&9 competitie zeer geschikt. Heb je speelsterkte 8 of 9, dan kun je in deze competitie in een ontspannen sfeer en zonder veel druk (her)ontdekken hoe leuk competitie spelen is.

De 8&9-competitie werd afgelopen voorjaar geïntroduceerd en bleek een groot succes. Je speelt wedstrijden op jouw niveau, er ligt niet te veel nadruk op resultaten en het is vooral heel gezellig! Zo tellen in de 8&9-competitie de resultaten niet mee voor de speelsterkte. In april en mei worden op zeven donderdagavonden of zondagmiddagen wedstrijden gespeeld. Elke competitiedag bestaat uit twee dubbels, waarbij het afhankelijk is van de samenstelling van je team of het gaat om herendubbels, damesdubbels of gemengddubbels. Je team moet bestaan uit minimaal drie personen.

Compact spelen

In de 8&9 competitie wordt Compact Spelen gehanteerd. Compact Spelen houdt in dat in plaats van een derde set een wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten wordt gespeeld (met 2 punten verschil) en bij 40-40 direct een winnend punt volgt. Op die manier zijn wedstrijden sneller afgelopen, worden competitiedagen korter en is deelname aan de competitie voor tennisleden makkelijker te plannen in de drukke agenda’s van deze tijd.

Wil je meer informatie of wil je meedoen aan deze competitie? Maak jouw vragen of interesse dan kenbaar aan het bestuur of de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw club. Zorg wel dat je op tijd je interesse kenbaar maakt, want teams kunnen ingeschreven worden tot 15 december. Kijk voor meer informatie op www.knltb.nl/89, formeer een gezellig team en doe mee!

Nieuw in 2018: Verkort spelen in alle dubbelpartijen

In de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen. Voor alle overige competities is, op basis van de feedback van spelers en VCL’s, in 2018 gekozen voor verkort spelen in alle dubbelpartijen: alleen een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set. 

Verkort spelen zorgt ervoor dat de duur van de wedstrijden wordt beperkt en zo de competitiedagen korter worden, zodat deelname aan de competitie ook goed te plannen is naast andere bezigheden in het weekend.  Het maakt de competitie aantrekkelijker en planbaarder, wat de behoefte is van vele tennissers. De KNLTB streeft naar een competitie die uiteindelijk tegemoet komt aan de wensen van zo veel mogelijk betrokkenen.  Kijk voor meer informatie hierover op www.knltb.nl/verkort.

Daarnaast wordt het makkelijker om invallers te vinden. Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team. Kijk hier voor meer informatie .