TENNISVERENIGING T´77 
/

 

 

Bij gebruik van de tennisbanen graag je ledenpas 'afhangen'


Het afhangbord is qua tijdsindeling ingedeeld per kwartier. De minimale speelduur is en blijft een half uur. De indeling van het bord begint vanaf 14:00 uur en vervolgens 14:15 uur etc..

 

De werking is als volgt:

Je komt bijvoorbeeld om 14:00 uur, dan dien je pas af te hangen op een vrije baan bij de tijd van 14:00 uur. Kom je om 14:10 uur, dan hang je af op 14:15 uur. Bij aankomst om bijv.. 15:35 uur dan hang je een vrije baan af om 15:45 uur. 

Vanaf het tijdstip van afhangen gaat het half uur in. Indien je niet wordt afgehangen kun je gewoon blijven doorspelen. Het is niet toegestaan tijdens het spelen de pas te verhangen of van baan te verwisselen.

Indien je op het tennispark komt en op dat moment zijn alle banen bezet, dan kijk je naar de baan die het eerst begonnen is c.q. het langst speelt. Die baan hang je dan af. In bovenstaand voorbeeld zou, indien alle banen bezet zijn, de baan die om 14:00 uur begonnen is het eerst moeten worden afgehangen.

Het komt voor dat de banen 4 tot en met 7 worden afgehangen, terwijl de banen 1 tot en met 3 nog vrij zijn, dit kan dus niet en is niet sociaal. Pas een baan afhangen als alle banen - dus ook 1 t/m 3 – zijn bezet.


LET OP: Zij die tennissen en geen pas hebben opgehangen kunnen op elk moment worden afgehangen.


Bij grootte drukte gaat dubbelspel voor enkelspel. Door te gaan dubbelen kan er optimaal gebruikt gemaakt worden van het park en wordt er meer ruimte vrijgemaakt voor andere tennisliefhebbers.


Speeltijd junioren

In principe hebben junioren vanaf 12 jaar (middelbare scholieren) vanaf 19:00 uur evenveel speelrecht als de seniorleden. Zij draaien dus gewoon mee in het afhangsysteem.


Ten slotte

Om te tennissen moet je lid zijn van T’77. Dit blijkt dus uit de pas die je krijgt al je lid wordt. Deze pas dient te allen tijde - dus ook als het niet druk is - te worden afgehangen op het afhangbord naast de ingang van de kantine. Het afhangen moet dus een gewoonte zijn en worden (NB; Net als het aandoen van je fietsverlichting of je autogordel omdoen). Dit voorkomt discussies.

 
Kaart